Olli Ruikka: Qigong terveysliikunta (katso selostus)

Päiväys ja aika
ke 23.5.2018, 18:30 - 20:30
Tapahtumapaikka
Seitsentähtisali, Uudenmaankatu 33, Helsinki

”Qigong lasketaan akupunktion ja yrttilääkinnän tavoin yhdeksi Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen osa-alueista. Se on yleisnimitys erilaisille harjoituksille, joissa pyritään keskittymisen kautta vaikuttamaan ihmisessä, maassa ja maailmankaikkeudessa ilmenevään energiaan. Tätä kaikkien ilmiöiden taustalla vaikuttava perusenergiaa kutsutaan qi:ksi. Ihmisen qi:n virratessa esteettömästi hänen kehonsa ja mielensä ovat myös tasapainossa. Erilaiset epätasapainotilat qi:n virtauksessa aiheuttavat ihmiselle vaivoja ja sairauksia. Qigong-harjoitukset edistävät terveyttä ja hyvinvointia, sekä auttavat oikein tehtynä tuomaan selkeyttä ja voimaa omaan elämään.”
Minusta Ollista itsestäni:
”Olen harjoittanut qigongia vuodesta 2012 ja toiminut ohjaajana mm. Vantaan aikuisopistolla. Olen opiskellut usean eri opettajan alaisuudessa ja muodostanut siitä selkeän henkilökohtaisen kokonaiskuvan, johon oma harjoitteluni perustuu. Yhdistelen tunneillani perinteisiä taolaisia harjoituksia sekä Terveys Qigong -liikesarjoja. Pääasiallisina opettajinani ovat toimineet Riitta Kokko, Kauko Uusoksa sekä Takashi Tsumura.”

Helsingin Valonkantajia voi lyhyesti luonnehtia jatkuvan vapaan kasvun henkiseksi ryhmäksi. Se koostuu samansuuntaisen pyrkimyksen omaavista ihmisistä, jotka haluavat olla mukana pyyteettömän rakkauden työn tekemisessä. Valonkantajat kunnioittavat jokaisen omaa vapautta ja erilaisuutta henkisellä tiellä.
Kun tahdot olla mukana valon työssä, hiljenny ja kuuntele omaa sisintäsi. Sieltä löydät ohjauksen, joka johdattaa elämäsi valoon, tietoon ja vapauteen. Mielen avartuminen ja yksilötason muutos lähtevät tietoisesta toiminnasta. Kun löydät toisten samansuuntaisesti tuntevien ja ajattelevien ihmisten ryhmän, saat tukea sisimmästäsi kumpuaville totuusnäkemyksille – sinun totuudellesi, ei kenenkään toisen.
Valonkantajana voit olla kaikkien uskontojen ja järjestöjen parissa – kaikkialla missä elämääkin esiintyy.
Olet aina tervetullut Valonkantajien joukkoon sellaisena kuin olet!

Oviraha 5 €