Isänmaan parhaat -komedia, Pulla & Waltari

Päiväys ja aika
la 19.5.2018, 16:00 - 18:00
Tapahtumapaikka
Seitsentähtisali, Uudenmaankatu 33, Helsinki

Musiikkiteatteri Mustin esitys,

Näytelmän käsikirjoitus:  Armas J. Pulla & Mika Waltari

Mika Waltarin ja Armas J. Pullan yhteistyötä on usein sanottu ovelaksi tavaksi yhdistää kaksi erilaista kirjailijaa. He joivat usein ruokatunneilla kahvia kaupungilla ja punoivat hämmästyttäviä juonia kirjoihinsa.

Kun Mika Waltari ja Armas. J. Pulla menivät yhdessä hakemaan palkkiotaan 1930 -luvulla heidän yhteisestä romaanistaan KEISARIN TEKOHAMPAAT, varoitti kassaneiti Pullaa käyttämästä tuollaista salanimeä. Armas J. Pullalla oli useita nimimerkkejä, ja vielä nykypäivänä saatetaan jopa Pullan omaa nimeä pitää salanimenä.

ISÄNMAAN PARHAAT on alunpitäen sijoitettu 1930 -luvulle, mutta soveltuu edelleen nykyaikaan erinomaisesti.

Mika Waltari (1908-1979) on ollut Suomen tuottelijaimpia ja menestyneimpiä kirjailijoita.
Yli puoli vuosisataa kestäneen huipputuotannon perustana oli Waltarilla ilmiömäinen omaksumiskyky ja muisti. Hän oli Suomen Akatemian jäsen vuosina 1957-1978, ja hänet vihittiin Turun Yliopiston kunniatohtoriksi 1970. Hänen teoksistaan on elokuvattu yli 30, joista Sinuhe Egyptiläinen lienee kansainvälisesti tunnetuin.

Armas J. Pulla (1904-1981) monipuolinen kirjailija ja toisen maailmansodan aikainen vaikuttaja. Hänen tuotannostaan mainittakoon Ryhmy ja Romppaiskirjat, useat nuorten kirjat, salapoliisiromaanit, tieteisromaani, elokuva- ja radiokäsikirjoitukset, näytelmät pakinat ja tarinat sekä matkakirjat Ranskasta.