Mindfulness ja rumpumeditaatio

Päiväys ja aika
la 27.4.2024, 14:00 - 15:30
Tapahtumapaikka
Seitsentähtisali, Uudenmaankatu 33, Helsinki

Lämpimästi tervetuloa lauantai-iltapäivän harjoitukseen.

Teemana harjoitukselle on oma voima.

Illan ohjattu harjoitus sisältää:
– Mindful joogaa,
– Ohjatun vuori meditaation
– rumpumeditaation
Mindful jooga on ennenkaikkea havainnoinnin ja tiedostamisen harjoitus. Joogassa aistit kehoa lempeän liikkeen kautta, voidaan puhua myös liikemeditaatiosta. Liikkeet eli asanat perustuvat hatha joogaan. Harjoituksessa et pyri mihinkään tiettyyn hienoon asentoon tai toistomäärään, vaan mindful joogan tarkoituksena on tutkia uteliaana ja kiinnostuneena nykyhetkeä.
Vuorimeditaatio on yksi mindfulness harjoitteista, jossa luot ohjaajan avustuksella  mieleesi kuvan vuoresta. Ehkä huomaat että sinulla on yllättävän paljon opittavaa vuorelta!  Vuorilta on kautta aikojen etsitty uusistumista ja ohjausta. Vuorilla on arkkityyppinen merkitys. Esimerkiksi Suomessa Koli on yksi yleisesti tunnettu vanha, pyhä vuori.

Rumpumeditaatiossa voit istua omalle keholle sopivassa asennossa meditaatiotyynyllä tai tuolilla. Halutessasi voit myös tehdä harjoituksen seisten tai selinmakuulla. Ohjaan sinut aluksi asettamaan itsellesi aikeen meditaatiolle. Rummun melko hiljainen ääni ja äänen värähtely auttavat sinua hiljentymään hetkeksi itsesi ääreen. Parhaimmillaan rumpumeditaatio voi olla voimaannuttava ja eheyttävä kokemus.

Pukeudu joustaviin vaatteisiin, joissa sinun on mukava olla. Tilassa on joogamatot, vittejä ja tyynyjä. Halutessasi voit ottaa mukaan oman meditaatiotyynyn (ei ole pakollinen).  Voit tehdä harjoitukset myös istuen tuolilla.

Ohjaaja: Annika Vistbacka (Mindfulness ohjaaja CFM)
Hinta: 25€/ 20€ (Opiskelija, työtön tai eläkeläinen)
Voit maksaa osallistumismaksun käteisellä tai kortilla paikanpäällä.
Varaa paikkasi: Annika: annika@samasta.fi, 044 2385868
Olet lämpimästi tervetullut mukaan!
Tutustu järjestäjään:
Facebook: @samasta
Instagram: @samastavalosta tai @samasta_insta