Markku Siivola: Uni, tajunta, aivot, evoluutio ja yhteiskunta (yleisöluento, järj. Parapsyk. Tutkimusseura)

Päiväys ja aika
ma 24.2.2020, 18:30 - 20:30
Tapahtumapaikka
Seitsentähtisali, Uudenmaankatu 33, Helsinki

Ma 24.2.2019 klo 17.00 vuosikokous (jäsenille) ja klo 18.30 yleisöluento: Psykiatrian erikoislääkäri, uniryhmätyönohjaaja Markku Siivola: Uni, tajunta, aivot, evoluutio ja yhteiskunta.

Evoluution muotouttamien aivojemme tärkein tehtävä on ollut ihmissuvun hengissä säilymisen turvaaminen, ei henkinen kehitys. Tämä evoluutiopaine on luonut aivoihimme kaksi tajunnan lajia, joiden syvä erilaisuus on toisaalta nostanut ihmislajin valta-asemaansa, toisaalta jakanut meidät tunne- ja järki-ihmisiin, uskonnollisiin ja materialistisiin, tieteen ja taiteen henkilökohtaisiin ja yhteiskunnallisiin poteroihin. Erilaisuutemme on rikkautemme, toisaalta ristiriitojen synnyttäjä.

Unilla on olennainen tehtävä intuitiivista elämäämme tukahduttavan järkipainotteisen kulttuurimme otteessa. Ne ovat yksi lähimmistä porteista henkiseen ulottuvuuteen. Henkinen avautuminen alkaa itsemme tarkkailusta, tavallisimmin juuri unielämämme kautta. Hinta 10 €, Suomen Parapsyk. Tutkimuseuran jäsenet 5 €.

Voit liittyä seuran jäseneksi ennen tilaisuutta paikan päällä. Lue lisää: http://paratutkimusseura.org/jaseneksi.html

SUOMEN PARAPSYKOLOGINEN TUTKIMUSSEURA RY

Yhdistyksen tarkoituksena on tarkastella parapsykologian alaan kuuluvia ilmiöitä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää parapsykologisia kokeita, kerää parapsykologisia ilmiöitä koskevia tietoja, julkaisee alaa käsittelevää kirjallisuutta, järjestää jäsenilleen harrastuspiirejä sekä esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia.

http://paratutkimusseura.org/

Ryhmämme Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/129128232332/