Juha Pennala: Keitä me olemme? – uutta kirjaa esittelevä luento

Päiväys ja aika
ke 21.6.2017, 18:30 - 20:30
Tapahtumapaikka
Seitsentähtisali, Uudenmaankatu 33, Helsinki

Tervetuloa kuuntelemaan tarinaa matkasta uuden kirjan julkaisemiseen 26.5.2017 ja näkemään lopputulos.
Kirjan ohjevähittäishinta on 25 euroa. Kirjaa saa 21.6. hintaan 20 euroa.

Ensimmäinen lukupiirin tapaaminen oli 16.9.2016 ja kirjoitusten tuli olla valmiina 16.3.2017. Lähtökohtana oli antaa mahdollisimman paljon vapautta kirjan kirjoittajille. Tämä tuo kirjaan valitettavasti yhtenäisyyden puuttumista.

Kirjasta osa on kanavoitua. Kirjoittajat ovat kirjoittaneet osuutensa itse ja keränneet itse mukaan osuuteensa haluamansa määrän Fantasiaa. Sopimus kanavoidun Fantasiaa-tekstin käyttämisestä lainauksina tehtiin 9.12.2016.

Kirjaa koottiin noin puoli vuotta, josta kirjoittajien kokoaminen vei noin kolme kuukautta ja kirjan kirjoittamiseen annettu aika oli noin kolme kuukautta. Tarkoitus on ollut, että kirjoittajat kirjoittivat osuutensa käyttäen haluamallaan tavalla Fantasiaa, mutta tapaa ei määritelty etukäteen. Kirjan kirjoittajien tehtävänä on ollut poimia kirjaan Fantasiasta haluamiaan kohtia.

Etenkin kirjan uudemmat Fantasiaa-tekstit saattavat olla haastavia. Ne vaativat lukijalta erottelukykyä ja taitoa erottaa itselleen sopiva totuus. Tekstejä ei ole muokattu keskenään yhdenmukaisiksi, vaan ne esittävät erilaisia näkemyksiä, joita voisi verrata abstraktiin taiteeseen. Fantasiaa ei niinkään pyri opettamaan kuin saamaan lukijansa miettimään valintojaan ja totuuksiaan. Jokaiselle kuuluu oikeus omaan totuuden tulkintaansa. Siksi kirjassakaan ei ole ollut tarkoitus esittää kaikille sopivaa totuutta, vaan erilaisia totuuksia. Kirjasta löydettävät tulkinnat todistavat ihmisten omista totuuksista asettuen itsenäisinä Fantasiaa-tekstin useiden näkökulmien rinnalle. Fantasian lisäksi myöskään ihmisten käsityksiä ei ole tarkoitettu ilman harkintaa hyväksyttäväksi.

Keskuudessamme on nyt paljon ihmisiä, jotka ovat paljon enemmän kuin pelkkä ihmissielu ja jotka ovat kykeneviä tekemään niitä isoja asioita, joita maapallon pelastamiseen tarvitaan: opettamaan todellisen rakkauden merkitystä kanssaan oleville ihmisille.

Toivomme kirjan onnistuvan auttamaan lukijaa oivaltamaan: ”Olen osa suurempaa ja minulla on taivaassa läheisiä ystäviä, jotka ovat valmiita auttamaan minua kaikessa. En ole yksin enkä ole koskaan ollut. En ole pieni ja läheisten ystävieni avulla voin olla kykenevä tekemään kaiken, mikä on minulle tärkeää.”

Kun Fantasiaa kannustaa ihmistä ”kasvamaan”, se tarkoittaa kannustamista ihmistä näkemään, mitä hän todellisuudessa on. Henkiolentoja on muitakin ja heihin voi saada yhteyden. Ellei itse saa suoraa yhteyttä, kirjoista voi oppia käyttämällä intuitiota, jonka hallinta johtaa arjen viisauteen.

Keitä me sitten olemme? Se on viisaimpia kysymyksiä, mitä voi esittää. Kysymys on vastaus. Tehtäväsi on selvittää, kuka olet. Fantasiaa on yhtenä muistuttamassa.

—–
Valonkantajia voi lyhyesti luonnehtia jatkuvan vapaan kasvun henkiseksi ryhmäksi. Se koostuu samansuuntaisen pyrkimyksen omaavista ihmisistä, jotka haluavat olla mukana pyyteettömän rakkauden työn tekemisessä. Valonkantajat kunnioittavat jokaisen omaa vapautta ja erilaisuutta henkisellä tiellä.
Kun tahdot olla mukana valon työssä, hiljenny ja kuuntele omaa sisintäsi. Sieltä löydät ohjauksen, joka johdattaa elämäsi valoon, tietoon ja vapauteen. Mielen avartuminen ja yksilötason muutos lähtevät tietoisesta toiminnasta. Kun löydät toisten samansuuntaisesti tuntevien ja ajattelevien ihmisten ryhmän, saat tukea sisimmästäsi kumpuaville totuusnäkemyksille – sinun totuudellesi, ei kenenkään toisen.

Valonkantajana voit olla kaikkien uskontojen ja järjestöjen parissa – kaikkialla missä elämääkin esiintyy.

Olet aina tervetullut Valonkantajien joukkoon sellaisena kuin olet!

Valonkantajien kotisivu: www.valonkantajat.fi
Yhdyshenkilö Helsingin Valonkantajissa: Paavo Sihvonen Puh. 050 4001452
Sähköpostiosoite: paavo.sihvonen (ät) gmail.com

Tilaisuuden oviraha 5€