Janne Joutsenjoki: Jousenjoki-ikiaikaista hengellisyyttä modernissa muodossa

Päiväys ja aika
ke 19.7.2023, 18:00 - 20:00
Tapahtumapaikka
Seitsentähtisali, Uudenmaankatu 33, Helsinki

Luennon sisältö: 

1 Suuntauksen historia

2 Joutsen ja joki -symboliikka

3 Joutsenjoen teologiaa

Varsinainen luento kestää n. 1 1/2 tuntia, päälle keskustelua, joten 2 tuntia voi varata.

Luennon kuvaus:

’Joutsenjoki on uusi hengellinen virtaus, joka yhdistyy gnostilaisuudesta, kristinuskon ydinsanomasta sekä New Agesta. Toisaalta uutuus ei tarkoita, että tämä uoma olisi vast’ikään saanut alkunsa. Joutsenjoen pohja on ollut aina olemassa. Virtaus käy suomalaisittain uudesta suunnasta totuuden lähteille ja jälleen takaisin. Kirkkaana ja selkeänä se tarjoaa peilin elämän ja kaikkeuden ikuisessa kiertokulussa.

Totuutta ovat uskonnot ja hengelliset suuntaukset aina lähestyneet, kukin omilla tavoillaan. Joutsenjoki on yksi totuuden lähestymisen muoto, joka kunnioittaa kaikkia hyvää tarkoittavia uskontoja ja sivuuttaa uskontojen välisen paremmuuden tai oikeellisuuden pohtimisen. Vuorelle johtaa monta polkua.

Yhdessä hengellisyyden kanssa Joutsenjoki käsittää elämän- ja maailmankatsomuksen, joka poikkeaa tavanomaisimmista Suomessa. Syvällinen ymmärrys, että ihmiselämän perusolemus on kulkijansa näköinen seikkailu jumalasuhteessa eläen, on käänteentekevä monelle kokijalleen. Elämässä on juoni, joka kumpuaa sielun aiemmista elämistä. Samalla juoneen pystyy itse vaikuttamaan, kun ihminen löytää itsensä, pääsee kiinni parhaaseen kohtaloonsa, ja mikä lopulta tärkeintä, löytää oman tapansa elää toisten ihmisten ja koko maailman hyväksi. Siksi olemme täällä.’

Oviraha 10/5€- käteinen tai mobilepay

Tervetuloa

Valonkantajat